Pstruh a parmezánové pyré


 Je to taká "neslovenská" večera, no i napriek tomu parmezánu je to ľahké jedlo. Zaujímavé prepojenie škandinávskej chuti a Talianska.

Pstruh s parmesánovým pyré

Pstruha si potrieme bylinkami a čiernym korením. Tu som použila kôpor a trocha bazalky, navrch si dáme krúžky cesnaku a citrón. Na pár hodín to odložíme do chladničky, aby sa chute spojili. Pred pečením na citrón položte kúsky masla a preložte kúsok prosciutta (je dobré to podliať aj trochou vína). Zakryte to alobalom a pečte asi 10 minút. Po 10 minutách dajte dole alobal a ešte 4-5 minút pečte odkryté, aby bolo prosciutto chrumkavé.

Na pyré si uvaríme 2 väčšie zemiaky, roztlačíme s maslom, mliekom a soľou. Na masle si osmahneme nadrobno pokrájanú cibuľu a pridáme k zemiakom. Postupne pridávame postrúhaný parmesán podľa chuti.

Na tanier dáme pás pyré a navrch položíme rybu. Rybu si polejeme bylinkovým maslom, ktoré sme urobili z roztopeného masla, pretlačíme strúčik cesnaku, bylinky a soľ. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10