Držky na florentínsky spôsob


Čo budete variť? Držky. Odpoveď ktorá vo väčšine prebudí odpor. Asi ich desí zlá skúsenosť z klasiky s rascou a červenou paprikou. No, možno chyba bola iba v zle vypratých a očistených držkách. Stretli sme sa i s ľuďmi, ktorí nikdy hovädzí žalúdok nejedli. Pravda, boli i časy kedy sa táto delikatesa vyhadzovala ako odpad. 

My sme si vybrali spôsob z Florencie. V hrnci spoločne orestujeme na olivovom oleji cibuľu, mrkvu a stopkový celer. Po pár minutách pridáme čisté a na prúžky pokrájané držky aby sa spojili chute zeleniny a držiek. Pridáme trochu rajčinového pretlaku a blanšírované rajčiny. Blanšírované rajčiny sú jemne narezané na vrchu a na polminutu vložené do vriacej vody. Potom sa dá ich šupka jednoducho ošúpať. Tri minútky podusíme, potom pridáme zvyšok pretlaku a varíme do zäknutia. Pred podávaním pridáme do polievky za hrsť parmezánu a zopár hobliniek nasypeme navrch pri podávaní.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10