Jahňa s kuskusom



Jahňacie mäso z domáceho chovu, kvlitná jemná pochúťka. Zadné stehno sme nasolili a namasírovali olivovým olejom s rozmarínom, koriandrom a čiernym korením o jeden deň vopred. Rúru sme si vyhriali na 180 stupňov a piekli 90 minút zakryté. Po tomto čase, ktorý sa dá stráviť veľmi efektívne a to podvečerným spánkom, mäso odkryjeme a pečieme pod grilom 45 minút aby navrchu schrumkavelo. Výborná príloha je zeleninový kuskus s koriandrom.
Orestovali sme cibuľku, cukinu, baklažán, šampióny. Do zeleniny pridáme kuskus a zalejem horúcou vodou aby bol kuskus pod vodou. Varíme do vyparenia vody. Medzitým pridáme soľ a čierne korenie a na koniec parmezán. Pred podávaním posypeme koriandorm.

Tento recept je dôkazom ako sa netreba báť netradičných druhov mäsa, samotné pečenie už jednoduchšie ani nemôže byť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10