Svieže jahody s rebarborou

Pri prvej vete budem čerpať z výroku už aktuálneho českého prezidenta, keď sedel u pána Václava Havla : " Pán prezident, keď sme išli autobusom na zájazd, tak sme šli na dve palivá. Na naftu a na Becherovku ". V našom prípade, keď sme prechádzali Škandináviu, šli sme na naftu a na jogurtový nápoj z jahôd a rebarbory. Výborné spojenie mlieka, sladkých jahôd a kyslastej rebarbory spojíme ako osviežujúci jarný nápoj.






Svieže jahody s rebarborou
500g jahôd si umyjeme odrežeme stopky a rozmixujeme. Rebarboru si ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Rebarboru uvaríme do zmäknutia. Var je prevencia pred účinkom glikozidov, ktoré môžu pri väčšom množstve surovej rebarbory spôsobiť tráviace problémy. Metličkou miešame jahody s odcedenou a uvarenou rebarborou, s  domácim kvetovým medom a mliekom. Nakoľko bolo tento rok počasie veľmi chladné, nemôžeme čakať, že tohtoročné jahody budú také sladké ako tie minuloročné. Poriadne premiešame a necháme aspoň na dve hodiny vychladnúť v chladničke.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10