Tagliatelle



Vždy sme sa snažili kupovať kvalitné cestoviny, či to boli penne alebo špagety. Ale čerstvé cestoviny? Dnes by vám každá slušná reštaurácia s talianskou kuchyňou mala ponúknuť aj čerstvé cestoviny nie len na tanieri, ale aj na doma. Cenovo sa 100g pohybuje okolo 0,70 centov. Pre dvoch bohate postačí 200g. Domáce vaječné cestoviny treba spotrebovať do dvoch dní. Zabehli sme si o dve ulice, do talianskej reštaurácie a kúpili 200g tagliatelle.




Tagialiatelle s tmavými šampiónmi a stopkovým celerom.

Na olivovom oleji sme orestovali dva najemno pokrájané cesnaky, treba si dať pozor aby hrniec alebo panvica nemala tenké dno, inak je možné, že vám cesnak zhorí. K orestovanému cesnaku pridáme jemne nakrájaný stopkový celer, dva tmavé šampióny rovnako nakrájané na jemné plátky a čerstvý tymián. Celer je dôležité nakrájať na tie najtenšie plátky aké sa dajú. Má omáčke dodať iba korenistú chuť, no nesmie vám chrúmať v ústach. Musí iba jemne ochutiť omáčku. Nám stačil na dve porcie cca 10cm kúsok. Celer a hríby rovnako orestujeme, aby sme spojili ich chute. Zalejeme suchým bielym vínom. Po vyprchaní alkoholu pridáme pasírované rajčiny, čierne korenie, soľ a čerstvú bazalku. 15 minút povaríme a riedime s vodou z uvarených cestovín. Na koniec môžete pridať nastrúhaný parmezán aj do omáčky.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10