Grilujte a bylinkujte


Slnečná sobota, záhrada plná byliniek. Niečo neugrilovať by bol hriech. K dobrému pocitu a pohode netreba nič výnimočné. Stačí napácovaná krkovička, zelenina a víno. Záhrada nám poskytla doslova kytičku byliniek a tým aj zaujímavé chute. Skúsili ste niekedy ochutiť jedlo materinou dúškou miesto tymiánu? Má o jeden tón chuti naviac, jemne citrónovú. Ako často používate čerstvú šalviu? Pri zámenách pozor na medvedí cesnak a konvalinku. Zopár nešťastníkov si ich už pomýlilo. Napácovanie mäsa otvára možnosti každému. Urobiť zoznam ingrediencií, ktoré sa dajú použiť, by bol skoro nekonečný. Všetko čaro a srandu stratíte jedným sáčkom zmesi korenia z obchodu. Vezmite si za hrsť z horčičných semien, čierneho korenia, strúčik cesnaku, bylinky aké nájdete doma alebo v záhrade, všetko spolu rozdrvte v mažiariku a masáž mäsa sa môže začať. Veľmi podobný postup sa dá zopakovať pri tvorení zálievky na šalát. Skúste zjemniť chute balsamica alebo vínneho octu šťavou s ovocia.


Mladé zemiaky stačí iba dobre umyť, ponatierať ich olivovým olejom nasoliť. Zväzok byliniek trochu nažmolíme v dlani aby sa všetky chute uvolnili. Všetko spolu zabalíme do kapsy z alobalu a položíme na rozpálený gril. Upečú sa rovnako rýchlo ako mäso na grilovacej tácke. Pohoda, vínko, jedlo a slnko. Netreba tráviť pri varení hodiny, veď v pondelok je tu zase pracovný týždeň a koľkátich z nás budú opaľovať iba neónové lampy v kancelárii?


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10