Newyorkský cheesecake


Nemusí byť sladký a nepotrebuje veľa múky. Konečne prišlo obdobie, kedy narazíte na každom trhu na domáce jahody a nie poloumelý dovoz. Krásne červené a sladké jahody. Svojou sladkosťou nahradia aj cukor v koláči. Asi každý z nás sa po bežnom cheesecakeku nevie ani hnúť od sýtosti. Tento je skutočne veľmi ľahký.

Newyorkský cheesecake

Ingrediencie :
Mascarpone
Cukor
Hladká múka
Vajcia


V mise rozmiešame metličkou mascarpone a cukor. Cukru dávame podľa vkusu, ak chcete ľahko stráviteľnú variantu, tak vám bude stačiť do 200g cukru na 700g mascarpone. Do vymiešanej zmesi pridáme tri polievkové kopcovité lyžice hladkej múky a tri vajcia. Vymiešame na krémovú hmotu a nalejeme do formy, ktorú si jemne vytrieme s maslom. Pečieme 90 minút na 150 °C. Formu treba mať dostatočne hlbokú, lebo pri pečení sa veľkosť koláča strojnásobí. Netreba panikáriť pred trúbou, keď vám v nej koláč vyrastie ako obrí muffin. Vrchná časť pri chladnutí opadne a vytvorí pekný tvar. Ak narazíte na maliny, zamiešajte ich jemne do krému. Nám sa podarilo naraziť na miestne jahody. Ako si osladíte koláč, je na vás.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10