Šalát s vajíčkom Benedikt


Prídete domov a máte málo času na jedlo, lebo sa ponáhľate zas niekam preč. Skúste si otestovať svoju rýchlosť v kuchyni a pripavte tento šalát za čas, kým sa vaša drahá osprchuje :)



Šalát s vajíčkom Benedikt

Ingrediencie :
Šalátová zelenina - Frisse, Rukola, Dubový list
Píniové oriešky
Bazalka
Soľ
Olivový olej
Cesnak
Biely jogurt
Smotana
Soľ
Ocot
Vajce
Parmezán
Kapary

Postup :

Šalát frisse, rukola a šalát dubový list si umyjeme, osušíme. Na dressing si dáme do mažiara píniové oriešky, čerstvú bazalku, soľ, olivový olej ( ja som použil hľuzovkový olej ) a cesnak. Množstvo cesnaku volíme podľa toho, kam sa ponáhľame. V mažiari všetko spoločne rozdrvíme, pridáme lyžicu bieleho jogurtu, prípadne ešte lyžicu smotany. Dressing treba robiť ako prvý, je dobré ho dochucovať po tom, ako si trochu "oddýchne". Necháme si zovrieť vodu so soľou a octom. Vajíčko si vyklepneme do nádobky z ktorej sa nám bude dobre vylievať. Ja používam šálku na esspresso. Roztočíme vriacu vodu v hrnci a naraz vlejeme vajíčko do vody. Bielok nám obalí žĺtok a vajíčko sa nám varí cca 2 minúty. 
Na šalát uložíme vajíčko ako do hniezda, nastrúhame parmezán alebo pecorino, kapary a pripravený dressing.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10