Bravčové a špargľová polievka



Rozmýšľal som, čo urobiť s tou krkovičkou čo máme doma. Dostal som nápad naplniť mäso ako závitky. Je netradičné toto robiť s krkovičkou, ale na druhej strane je tento druh bravčovéeho mramorovo prerastený. Využiť pomalé vypekanie tuku z mäsa može mať určite zmysel, ak v strede závitku bude niečo bylinkové a rovnako aj prenikavé chuťou.

Bravčový závitok s bazalkovou plnkou a citrónom

Ingrediencie:

Bravčová krkovička
Soľ 
Čierne korenie
Olivový olej
Píniové oriešky
Čerstvý špenát
Cesnak
Bazalka
Parmezán
Rozmarín
Bio citrón

Postup
Pripravíme si klasické bazalkové pesto. Samozrejme, že môžete vyskúšať aj iný druh pesta. Na pesto ešte pridáme trochu nastrúhanej citónovej kôry. Mäso si umyjeme, položíme naň listy špenátu, potrieme pestom a zatočíme a zviažeme do závitkov. Na doske si zatiaľ pripravíme soľ s rozmarínom a čiernym korením. Závitky nasolíme v tejto bylinkovej soli a opečieme ich na olivovom oleji, kým sa mäso nestiahne. Mäso si preložíme do pekáča so zemiakmi, ktoré si nasolíme a potrieme olivovým olejom. Pečieme pomaly pri 150°C. Na tanieri si všetko poriadne polejeme s parádnym výpekom.


Špargľová polievka na víne

Ingrediencie:

Špargľa
Biele víno
Maslo
Vývar - kurací
Soľ
Tymián
Škorica
Šalotka
Citrón

Postup
Na masle si orestujeme šalotku, pridáme precízne ošúpanú a pokrájanú špargľu a tymián. Drevnaté vlákna špargle vám možu pokaziť dojem z polievky. Všetko pekne orestujeme a podlejeme trochou bieleho vína. Kľudne použite aj výrazný druh, polievka získa lepší náboj. Zmes podusíme ako pri zeleninovom vývare. Dolejeme pripravený vývar a varíme do úplného zmäknutia. Špargľu pomixujeme a vrátime do hrnca, povaríme a dochutíme citrónovou šťavou, ktorá zjemní chuť špargle. Na záver pridáme štipku škorice.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10