Ríbezľový šerbet


Poznáte šerbet? Nie je to synonimum k sorbetu. Rozdiel je ten, že sa do ovocného základu pridáva jogurt, mascarpone alebo vaječný bielok. Je to jeden z najjednoduchších letných dezertov a podľa množstva cukru sa môže stať aj jedným z vašich najzdravších. Ak neviete využiť sezónne ovocie, stačí aj citrónová šťava. My sme obrali prvé ríbezle.

Ríbezľový šerbet

Ingrediencie :
Ríbezle
Kryštálový cukor
Citrón
Suché biele alebo ružové víno

Postup:
Ríbezľové bobule si umyjeme a dáme do hrnca. Prilejemi k nim ružové víno, citrónovú šťavu a trochu cukru. Cukor potom pridáme podľa toho, ako kyslý šerbet zvládame. Celú zmes varíme 20 minút. Odstavíme a pridáme studené mascarpone a metličkou rozmiešame na krém. Ten prelejeme najlepšie do kovovej misky, alebo teriny. Vložíme do mrazničky. Počas chladenia premiešame šerbet metličkou každú hodinu. Chladíme aspoň 3 hodiny.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10