Citrónová granita


Slniečko začalo pekne pripekať, prečo sa teda doma niečim neosviežiť? Kúpiť si zmrzku v obchode je síce jednoduché, ale rovnako si aj pripraviť doma granitu. Jediné, čo potrebujeme na výrobu tejto skvelej ľadovej kaše, je byť doma 4 hodiny. Granita je určite to najjednoduchšie osvieženie, čo sa týka počtom surovín. Može obsahovať šťavu z jedného ovocia, alebo môžete do variaceho sa sirupu vložiť vetvičku mäty. Treba si nastaviť stopky, lebo si vás gratina bude pýtať každú polhodinu. 


Granita

Ingrediencie :
Voda 0,5l
Cukor 300g
Citrónová šťava cca 0,3 - 0,5l
Mätové lístky

Postup :
Cukor, vodu a citrónovú šťavu povaríme na miernom ohni 10 až 15 minút spolu s mätou, kým sa neodparí dostatočné množstvo vody. Vznikne nám sirup, ktorý odstavíme  a necháme vyhladnúť. Prelejeme, najlepšie do kovovej nádoby, dobre premiešame a vložíme do mrazničky. Po 30. minútach gratinu vyberieme a poriadne premiešame, najlepšie metličkou. Vložíme do mrazničky a po ďalších 30. minútah miešanie zopakujeme. Premiešavame spolu štyrikrát. Miešanie dá granite hutnú a kašovitú.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10