Marinovaná cukina s mätou


Čo vás zachráni, ak vám na grilovačke nevycháda všetko podľa plánu? Všetci už frflú a dávajú nevhodnú otázku : ,,Kedy sa už bude grilovať?'' Rýchlovka, so sviežosťou leta a spojenými chuťami, ktoré zatvoria ústa aj kamarátskym provokatérom. Mätu dnes nájdete skoro v každej záhrade, je veľmi nenáročná a rastie ako burina. Tento recept je obľúbený na juhu Talianska. Neprekvapilo by ma, keby toto jedlo vzniklo arabským vplyvom na juhu Talianska. Pravda je však taká, že marinovaná cukina s mätou pochádza zo Španielska. Pôvodne sa vraj najprv vypražila a potom marinovala. Pečená na grile je svieža a ľahšia. Ideálne letné predjedlo na terase.


Mätová cukina

Ingrediencie :
Cukina
Mäta
Olivový olej
Soľ
Čierne korenie
Cesnak
Hrianky
Vínny ocot

Postup :
Natrháme si mätu. V miske si pripravíme marinádu z olivového oleja, mäty, cesnaku, trochu čierneho korenia a vínneho octa. Na plátky pokrájanú cukinu potrieme olivovým olejom, jemne posolíme a dáme na gril. Na grile si pripravíme aj hrianky. Grilovanú cukinu ponoríme do marinády na 5 minút. Uložíme ju na hrinaky, pridáme rajčny a ešte trochu čerstvej mäty.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10