Amaretto krém


Občas máme asi všetci stav, kedy nám klesne hladina cukru po dlhšom odopieraní si sladkého. Potom sa v kuchyni vytvorí niečo ako krém z čokolády a amaretta. K tomuto dezertu sme prišli náhodne, ale myšlienka na neho vyvoláva abstinenčné príznaky. Sledovali sme dvoch Talianov, starých pánov, ktorí sa vzájomne doberali. Kto bol väčší milovník a ktorý z nich je aj v starobe pohľadný pre ženy. Jeden z nich vyriešil samotu priateľa tým, že mu dohodol rande s mladou, peknou dámou. Na rande mu pripravil tento krém, alebo môžeme povedať aj puding. Sami si vyberte či je viac príťažlivý názov Amaretto puding alebo Amaretto krém. Tento dezert presvedčí, že na rýchlu prípravu skvelého pudingu nie je potrebná jeho prášková náhrada. Poctivo a jednoducho si ho vyrobíte, ako stará mama. Múka, cukor a mlieko.


Amaretto krém

Ingrediencie :
Mlieko 0,5l
Práškový cukor
Hladká múka
Vanilkový lusk
Čokoláda 70-85% 100g
Maslo

Postup :
Najprv si rozrežeme lusk vanilky, vytrieme z neho vnútro, pridáme do mlieka a varíme. Mlieko nesmie vrieť, takže varíme na malom plyne. Do malého hrnca si dáme 30g múky a 40g cukru. Množstvo cukru pridávame podľa horkosti čokolády. Pridáme najprv iba tretinu mlieka a metličkou na miernom ohni rozpracujeme na hustý krém. Pomaly pridáme mlieko a stále miešame. Pridáme kúsky čokolády a jeden štamperlík amaretta. Neprestávame miešať. Do krému pridáme za lyžicu masla. Krém je výborný ako teplý, tak aj studený. Ak vydržíte a necháte krém v chladničke aspoň 10 hodín, jeho chuť bude intenzívnejšia.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10