Ázia : Kuracie curry / Asia: Chicken Curry


Keď sa povie curry, každý si predstaví ostrú chuť a vôňu tohto korenia. To je také slovenské " kari " . To indické je plné rôznych vôní, chutí a farieb. Na jedálnych lístkoch nájdete väčšinou baranie a kuracie mäso. Najlepšia príloha je ako vždy naan, no pre zmenu si urobíme basmati ryžu a popadoms.


Curry is commonly associated with spicy flavour and smell of this spice. That's slovak version of curry. Indian curry is full of various smells, tastes and colours. The most frequent is mutton or chicken meat. The best side dish is naan but this time we'll make basmati rice and poppadoms.

Kuracie Curry / Chicken curry :


Ingrediencie / Ingredients :
Kuracie stehná / Chicken thighs
Cícer / Chickpea
Karfiol / Cauliflower
Cibuľa / Onion
Cesnak / Garlic
Zázvor / Ginger
Chili / Chilli
Curry / Curry
Koriander / Coriander
Rajčiny / Tomatoes
250 ml kokosového mlieka / 250 ml coconut milk
Citrón / Lemon
Čierne korenie / Pepper
Soľ / Salt
Basmati ryža / Basmati rice


Postup / Method :
Cícer si namočíme do vody deň pred prípravou, aby nám napučal. Na panvicu dáme olej, nadrobno nakrájanú cibuľu a cícer. Zalejeme vodou a varíme asi 20 minút, aby cícer zmäkol. Kuracie stehná vykostíme a nakrájane na kocky, alebo akokoľvek sa nám to podarí. Krása indickej kuchyne nespočíva v dokonalých tvaroch surovín, ale v konečnej chuti jedla.
Z uvareného cíceru zlejeme vodu a pridáme karfiol, cesnak, 2 čajové lyžičky nastrúhaného zázvoru, chili a mäso. Mäso opekáme kým nezbelie. Zmes zalejeme kokosovým mliekom, pridáme asi 100ml rajčinového pretlaku, hrsť nakrájaného koriandra, korenie, soľ a maximálne pol čajovej lyžičky curry. Zakryjeme a dusíme kým mäso a zelenina nezmäknú. Na konci dochutíme citrónom a ešte čerstvým koriandrom.
Ryžu pripravíme klasickým spôsobom 2:1, čiže na jednu šálku ryže 2 šálky vody. Do vody pridáme soľ, trochu oleja, čierne korenie a na vrch položíme krúžky citrónu.
Poppadoms kúpime v supermarkete, sú to tenké placky ktoré spravíte za pár sekúnd v mikrovlnke, alebo naplno vyhriatej rúre.


To sprout chickpea soak in water day before preparation of the dish. Prepare pan, add oil, onion diced to small pieces and chickpea. Suffuse with water and cook for about 20 minutes until chickpea is soft. Dice boneless chicken tights to cubes or however you manage to cut it. The beauty of Indian cuisin is not in the perfect shapes but in final taste. 
Decant water from cooked chickpea and add cauliflower, garlic, 2 teaspoons of grated ginger, chili and meat. Roast meat until it's white. Suffuse mixture with coconut milk, add about 100ml of tomato pasta, handful of cut coriander, black pepper, salt and max. half teaspoon of curry. Cover and stew until meat and vegetables get soft. In the end zest with lemon and fresh coriander. Prepare rice classic way 2:1, for 1 cup of rice add 2 cups of water. Add salt to water, little bit of oil, black pepper. Put rings of lemon on surface. You can buy poppadoms in supermarket. You can prepare them in a few seconds. Just put them in microwave or fully heated oven.
Za keramickú misu ďakujeme pottery.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10