Pečená cvikla


Poznáte tie jesenné rána, keď sa prebudíte a máte pocit, že aj po dlhom spánku by ste prespali celý deň? Musíte však fungovať aj keď je deň voľna. Snažíte sa trochu rozpohybovať šedú kôru a prísť na jedlo, ktorým zasýtite hladné osadenstvo domácnosti. Ale ono sa to nedarí a nedarí. Tak takéto ráno bolo minule. Nakoniec sme celkom slušne trafili šalát, ktorý môže mať viac verzií. Môžeme povedať, že sa šalát vie prispôsobiť sortimentu najbližšieho obchodu. Na jednom tanieri sa môže stretnúť Bresaola a Creme fraiche. Ale čo tu hrá hlavnú rolu, je pečená cvikla. Pečená v šupke s bylinkami, cesnakom a balsamicom. Táto zmes vám prevonia kuchyňu jesennou zemitou vôňou.



Šalát s pečenou cviklou


Ingrediencie :
Cvikla
Tymián, šalvia
Cesnak
Balsamico
Olivový olej
Citrón
Čierne korenie
Soľ
Chren
Baby špenát, valerianánka
Creme fraiche alebo mäkký krémový kozí syr
Bresaola alebo Prosciuto

Postup:
Rúru si vyhrejeme na 220 °C. Na pekáč, alebo do misy na pečenie si poukladáme dobre umytú cviklu. Polejeme ju trochou olivového oleja a balsamicom. Pridáme hrsť byliniek, mleté čierne korenie a roztlačený cesnak v šupe. Všetko spolu pekne vyválame a podlejeme vodou do štvrťky cvikle. Pečieme 50 minút až hodinu do mäkka. Vychladnutú cviklu ošúpeme a nakrájame. V mise si zmiešame špenát, valeriánku, čierne korenie, soľ, citrónovú šťavu a olivový olej. Creme fraiche, alebo kozí krémový syr si zmiešame s nastrúhaným chrenom, čiernym korením. Dresing ochutíme citrónovou šťavou a soľou. Na tanier naukladáme zelené listy šalátu, cviklu, šunku, dresing a  posypeme strúhaným chrenom.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10