Francúzska cibuľačka



Tento rok tu máme zas zvláštnu zimu. Ruže znovu rozkvitli a v črepníkoch nám začala rásť burina. Na ráno napadal prvý sneh a vytváral obrazy ako z rozprávok od Dobšinského. Zasnežené ružové kvety boli ako obal knihy Trojruža. Dovolím si tvrdiť, že asi nebola detská izba, v ktorej táto kniha nebola. Teraz sme radi, že sme využili prvú zimnú guľovačku tohto roku, v paradoxne, kvitnúcej záhrade. Pri západe slnka začalo veru poriadne prituhovať. Vôbec sme sa nevedeli presunúť do tepla a spolu sa ohriať pri krbe. Tak sme si priniesli teplo vo francúzskom šate von. Francúzska cibuľačka a zimné ticho Banskej Štiavnice. Ideálne spojenie.



Francúzska cibuľačka

Ingrediencie :
Hovädzí vývar
1kg cibule
Maslo
Olivový olej
Škorica
Tymián
Biele víno
Čierne korenie
Soľ
Pečivo
Tvrdý syr

Postup:
Tento recept je skutočne jednoduchý. Hovädzie mäso na vývar dáme piecť na 150 stupňov na pol hodinu. Cibuľu rozkrojíme na polovicu a potom ju nakrájame na polmesiačiky. Tie by nemali byť veľmi tenké, aby sa nerozvarili na kašu. Na masle s trochou oleja osmahneme cibuľu a tymián, podlejeme vínom a necháme vypariť alkohol. Pridáme jednu šálku vývaru a dusíme 15 minút. Ochutíme škoricou, korením, soľou a podlejeme vývarom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10