La Mousse au chocolat


Niekoľkokrát sme spomínali ako v nás niektoré jedlá vyvolajú spomienky. Väčšinou sú na detstvo, alebo na spoločné chvíle. Takéto deja vu sme mali aj v septembri. V ten víkend sme sa od ráno usmievali a tešili sme sa z vydareného brunchu v Banskej Štiavnici. V sobotu sme makali v kuchyni ako otroci, no v nedeľu sme si dopriali relax. To sme ani netušili čo pre nás Marov švagor Frederic chystá. Podal nám misky s čokoládovou penou a pri prvom súste to prišlo. Spomienka na nadýchanú čokoládovú penu s názvom Aha. Obaja sme na seba pozreli, potom na Frederica a zvolali: ,,Aha pena!'' On vôbec netušil o čom hovoríme, lebo u nich to bola vždy La Mousse au chocolat.


La Mousse au chocolat

Ingrediencie :
Čokoláda
Vajíčka
Vanilka
Kryštálový cukor

Postup :
Vo vodnom kúpeli si roztopíme 100g čokolády. Jeden žĺtok si vyšľaháme na krém, do ktorého vmiešame cukor a vanilku. Skutočne pomaly a za stáleho miešania ho prilievame do roztopenej čokolády. Dávame pritom pozor, aby nám z nej nevznikla tuhá hruda. Tri bielka si vyšľaháme na sneh a štvrtinu z neho zmiešame s čokoládou. Tmavú hmotu jemne vmiešame do zvyšného snehu, kým nám nevznikne tmavohnedá pena. Tú nakoniec nalejeme do misiek a dáme do chladničky aspoň na tri hodiny.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10