Náš Valentín


Už dva dni pozorujeme na internete valentínske bláznovstvo. Počas minulých rokov to bolo väčšie masírovanie srdiečkami, ale i tak od rána lemujú facebook fotky plyšových srdiečok a valentínske menu s afrodiziakami. My máme radi malé recesie a aj naše prvé výročie sme oslávili v Prahe túrou po hospodách. Deň sme vtedy zavŕšili pivným syrom a Olomouckými syrečkami. Ah, bolo to skvelé a aj napriek bojovým podmienkam, spánku na zemi a upratovaniu ubytovne spomíname na tento víkend s láskou. Keby sme sa neľúbili, tak to spolu nedáme.


Pivný syr od Hrocha

Ingrediencie :
Pivný syr
Cibuľa
Sardinky
Maslo
Horčica
Šladká paprika

Postup :
Všetko spolu zamiešame vidličkou, nie mixérom. Výborná hospodská pochúťka s čerstým teplým chlebom.


Tlačenka

Ingrediencie :
Bravčové koleno
Bravčové paprčky
Soľ
Čierne korenie
Majorána
Cesnak
Cibuľa
Tymián
Nové korenie
Bobkový list

Postup :
Naša tlačenka je jednoduchšia verzia, no o to mäsovejšia. Nepoužili sme ani vnútornosti, ani jazyk. Taktiež sme zvolili iný spôsob varenia. Kolená a paprčky sme v jednom hrnci pošírovali s tymiánom, celým čiernym korením, bobkovým listom a soľou. Udržujte teplotu medzi 80 °C až 90°C a pošírujte 2 hodiny. Mäso sa oddelí od kostí, ale nebude sa rozpadávať. Po uvarení ho po svale nakrájajte na pásiky, dochuťte majoránkou, roztlačeným strúčikom cesnaku, čierným korením a soľou. Napokon pridajte trochu vývaru. Tuk oddeľte od kože a tú pomeľte s cibuľou. Ochutené mäso zmiešajte s pomletými kožami a dajte do žalúdka, alebo do vrecka na tlačenku. Mäso precízne natlačte, aby nikde nezostali vzduchové bubliny. Tlačenku zaťažte na 2 až 3 hodiny a potom ju dajte na noc do chladničky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10