Jarná zelenina so steakom a predjedlo z tekvice


Komu by sa chcelo dusiť v kuchyni, keď vonku je tak krásne?  Záhrada doslova bzučí životom a v grile rozvoniava drevené uhlie. Tomu vždy podľahneme. Jarná kuchyňa je úžasná. My pociťujeme veľkú spokojnosť, keď si po dlhej dobe sadneme na terasu, prestrieme stôl a vychutnávame si tú mladú, chrumkavú zeleninu a jedlo z grilu. Snažíme sa vychutnať si každú slnečnú minútu, nakoľko počasie je stále bláznivé. V takomto sviežom prostredí nie je rezeň veľmi vhodný. Treba si deň vychutnať a nie ho prespať po ťažkom obede.
Zastavili sa u nás kamaráti a boli sme radi, že sme aj im ulahodili ľahkým jarným jedlom. Potom nám všetkým ostalo dosť energie na to, aby sme zbehli na kávičku a výborný dezert do kaviarne Gavalier.

Pečená tekvica s ricottou a posciuttom

Ingrediencie :
Tekvica na pečenie
Ricotta
Prosciutto
Olivový olej
Bylinky
Soľ

Postup :
Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky. V jednej mise ju zmiešame s malým množstvom oleja a byliniek. Tie si zvoľte podľa chuti a nálady. My dávame iba rozmarín. Tekvicu pečieme na 180 °C do zmäknutia. Tekvica jemne zosladne. Na tanier naložte plátky šunky, tekvicu a ricottu. Na koniec túto skvelú trojku dochuťte soľou. Možete pridať mleté čierne korenie, pažítku alebo bazalku.


Blanšírovaná zelenina a steak rare

Ingrediencie :
Špargľa 
Jarná cibuľka
Hráškové mladé lusky
Fazuľky
Hovädzia sviečková
Čierne korenie
Soľ
Olivový olej

Postup :
Kus sviečkovej si obalíme soľou a korením. Nebojte sa použiť veľa korenia a soli. Mäso grilujeme alebo pečieme na steakovej panvici z každej strany 2 minúty. Po upečení zabalte mäso do alobalu a nechajte odpočívať 10 minút. Zatiaľ si vo  vriacej vode zblanšítujte zeleninu. Cibuľke stačí minúta, hrášku dajte 2 minúty, fazuľku a špargľu varte do zmäknutia. Zeleninu posoľte a naukladajte na jednu kopu. Môžete ju ešte pokvapkať olivovým olejom. Mäso narežte na tenké plátky a uložte na zeleninu.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10