Pečený losos


Tak, ako sa mení šatník na letný, mala by sa na letný režim zmeniť aj kuchyňa. Naše žalúdky určite potešíme ľahko stráviteľným jedlom a rozpálnený byt netreba zbytočne dlho vyhrievať. Najmä v lete to všetko chceme urobiť jednoducho a rýchlo. Keď je už teplo, radi si doprajeme poriadny kus ryby. Síce máme vo veľkej obľube malé rybičky, no s nimi by sme nemohli vyčarovať takú farebnú porciu ako s lososom. Už dávno sme sa tak netešili z nového jedla, takže sme ho rovno zaradili medzi naše TOP. Recept sme našli na foodblogu Spoon fork bacon a nemohli sme zostať iba pri webovej verzii. Toto jedlo položiť pred priateľov nemôže priniesť nič iné, iba veľkú chválu a rozhovor v citoslovciach. Keď nám niekto bude hovoriť o sviežosti, čerstvosti a terase, toto jedlo bude spĺňať všetky atribúty.

Pečený losos 

Ingrediencie :
Čerstvý losos
Fialové zemiaky
Cherry paradajky
Fenikel
Reďkovky
Pór
Kôpor
Citrón
Dijonská horčica
Olivový olej
Soľ
Cukor
Čierne korenie

Postup:
Kým sa nám rúra vyhreje na 190 °C, lososa osolíme a ochutíme čiernym korením. Zeleninu pokrájame na tenučké plátky, citrón môžeme krájať aj na hrubšie. Potom zeleninu zamiešame v mise s olivovým olejom, soľou a čiernym korením. Plátky zemiakov vyberieme a ešte ich poriadne premiešame s olejom. Do horčice pridáme čajovú lyžičku cukru, ochutnáme a podľa potreby pridáme ešte cukor. Horčica má byť iba jemne nasladnutá, nie sladká. Lososa si potrieme pripravenou horčicou. Postupne na neho naukladáme zeleninu a na vrch vetvičku kôpru. Dáme do trúby a pečieme 25 minút, alebo až kým zelenina na vrchu nie je hotová.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10