Vanilkový krém z mascarpone / Mascarpone Vanilla Cream


Keď sme na pikniku na Osadnej ulici vyložili na stôl veľký čierny liatinový pekáč, ľudia si mysleli, že ako dezert bude pečená kačica. No, nám sa iba do tohto zmestilo 5kg vanilkového krému. Niektorí sa ostýchali a najprv iba pozorovali ostatných, ktorý si dávali prvé sústo s jahodami. Keď zbadali, aký ošial spustil, od pozorovania prešli k ochutnávke a potom k ďalšej porcii. Jednoduché ingrediencie a sladké ovocie. Keď považujeme jahody za afrodiziakum, tak tento dezert im pridá na účinku ako raketové palivo v motore. Patrí medzi naše najobľúbenejšie, aké sme kedy pripravili. Nadýchaná šľahačka obalí kusy mascarpone a to spôsobí príjemný pocit ľahkosti so studeným vanilkovým stredom. Ak chcete zabodovať, tu máte veľký tromf.


Vanilkový krém s mascarpone / Mascarpone Vanilla Cream

Ingrediencie/ Ingredients :
Mascarpone 400g / Mascarpone 400g
Šľahačková smotana 300g / Whipping cream 300g
Vanilkový lusk / Vanilla pod
Práškový cukor 100g / Powdered sugar
Jahody / Strawberries

Postup:
Cukor, vanilku a mascarpone spolu vymiešame na krém. V druhej nádobe si pripravíme šľahačku. Nešľahajte úplne do tuha a potom ju jemne vmiešajte do mascarpone. Dajte vychladiť na minimálne dve hodiny. To je všetko. Vážne.


Stir sugar, vanilla and mascarpone in bowl until it’s light and fluffy. Prepare whipped cream in second bowl and blend it with your mascarpone cream. Let it cool off for at least 2 hours. That’s literarily all you have to do.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10